Drömväder idag

Igår följde vi Gränsö kanal. Ju närmre havet vi kom desto värre blev vädret. Det snöade och blåste och var inte alls skönt.

Då vände vi om och följde kanalen åt andra hållet. Tänk att vädret kan vända så tvärt!

Imorse när vi tittade ut genom sovrumsfönstret droppade det från taket.

Idag är det bara glada miner.

Rena rama drömvädret är det. Vi lånar en liten sommarstuga och sätter oss i solen.

Kan man ha det bättre än så?

 

Plantorna var på väg att spränga växthuset!

Solen försöker allt vad den orkar att tränga igenom de grå molnen.

Amatörodlaren är igång igen. För en vecka sedan sådde jag några frön i det lilla miniväxthusettill vänster. Inte är det lätt att veta när det är lagom att så. Plantorna kan bli långa och skrangliga om de får för lite ljus. Hur som helst var växthuset på väg att sprängas. Nu har jag planerat ut dessa plantor i 5 krukor. Den som följer bloggen, får se vad det blir. Eller inte blir.

 

Snökanoner

I måndags när jag gick hem från jobbet var himlen alldeles blåsvart. Undrar vad som komma skall tänkte jag medan jag ”pinnade på” hemåt. Sedan har det snöat och snöat.

Här är utsikten från mammografin, där jag mestadels jobbat de senaste dagarna. Det har varit ganska många återbud, framförallt från dem som har lång resväg.

Väntrummet stod tomt.

Likaså den ”klämmiga” maskinen.

Innanför dessa glasfönster ligger sjukhusets cafeteria. Nej, dit gick jag givetvis inte. Jag tog bara en genväg för att gå och jobba vid en annan maskin.

Härinne kan man ta bilder på både det ena och det andra. Vi kallar det för skellettlabbet. Det verkar vara förberett för lungröntgen. Så gick den dagen, och bara man får vara inne, och att man har så lagom långt till jobbet som jag, så kan det vara bara mysigt med en eller annan snökanon. Bara man slipper vara ute på vägen.

Datortomografen är i alla fall en maskin som sällan står stilla. Den får jobba både dag och natt. Jag är så oerhört glad att jag numera slipper jobba natt.

Ronja har inte varit ute på en vecka. Idag fick hon testa lite i alla fall, trots att snön gick henne till ”armhålorna”. Hon kom ganska snabbt in igen, men snart har hon glömt hur urschligt det är, och står och väntar vid dörren igen…

Nej, nu tar jag helg från jobbet och firar som vi smålänningar ska göra ”Fössta tossdan i mass” – men inte med massipantårta.

 

Ut på turne igen.

Världens bästa kattpensionat ligger i Almvik. Ronja känner igen sig, och går ut genom kattluckan och spanar in läget så fort hon kommer dit. Vi känner oss trygga när vi lämnar henne där, och åker förbi de snötyngda granarna.

Resvädret kunde inte vara bättre, och vägarna var rena från snö.

Skönt att vila i soffan med spinnande katter på var sida efter den långa resan!

Den stolte jokervinnaren har informerat hela samhället om att han vann några kronor. Mamma säger: Det är inte säkert att alla gläds med dig över vinsten, men han kan inte hålla tyst ;). Nu har vi nog ätit upp pengarna i alla fall.

Här är vi inne på efterrätten.

Vad dessa två ljuger ihop vet jag inte.

Här har vi i alla fall självaste Bergakungen!

Nätterna tillbringar vi förstås hos Motorcykelkungen. Förhoppningsvis blir det solsken så han kan använda sina solglasögon ute snart.

Ett födelsedagskalas hann vi med också.

Men bara alldeles kort, för vi måste ju åka tillbaka hemöver igen.

Fina vyer såg vi genom bilfönstret. Vi hörde på radion om klass 1-varning i östra Småland men..

Allra värst var det visst hemma i Västervik. Ser ni bilen framför oss? Här fick man spärra upp ögonen, och vara glad att det bara var de sista milen som var ”På dette viset”. Väl hemma igen är man glad att man kan pulsa till jobbet, och slipper åka bil.

 

 

 

Perfekt kattgömställe!

Tur det finns lite öppet vatten på en del ställen, så änderna har någonstans att vara. Annars ser det väl inte helmysigt ut att vinterbada. Ena dagen snöblaskar det.

Andra dagen sticker solen fram en aning, och allting känns genast lite lättare.

Ronja däremot tycker det har blivit alldeles för mycket tv-tittande de senaste dagarna. OS är ju oerhört sövande för en katt. Om inte matte och husse ser kanske jag kan byta kanal…

Nej, det blev till att gå och gömma sig i garderoben istället. Fint ställe jag hittat va? Man kan komma in i garderoben via en hemlig ingång, så ingen människa vet var man är. Perfekt för en katt som inte vill se OS!

Vinterbilder längs vägen

Härliga fredag! Sovmorgon, och när man vinklade upp persiennerna sken solen så det glittrade i snön. Jag behövde en bild på sjukhuset, som jag ska ha i min bok. Det passade ju bra idag då, och Jan var snar att hänga med.

Nej det blev inget brygghäng idag. Vi skulle ju ner mot stan.

Vi gick förbi det gamla pumphuset. Det lyste så gult och fint. Någon gång i tiden har det fyllt sin funktion. Nu är det bara vackert att titta på.

Så fick jag då några bilder på min arbetsplats sedan många år. Enligt mitt mått ett alldeles lagom stort sjukhus att jobba på. Nyligen fick det utmärkelsen sveriges bästa medelstora sjukhus. Det är ju roligt att höra i dessa dagar, när man ser hemska siffror på hur patienter får vänta på operationer bland annat.

Idag är de förstås ingen arbetsdag, så vi vänder helt om och går hemåt igen.

Nu har isen lagt sig över viken, men den är inte särskilt stark ännu. Har ni sett vad häftigt det ser ut när pilträdet speglar sin skugga på isen!

När vi kom hem var det en som gärna ville gå ut. Såklart fick hon det, och då blev det en promenad för henne uppe på vindskyddet, medan jag plockade fram en trädgårdsstol och satte mig nedanför henne på en fäll och njöt av solen.

Mörka moln över Brevik

Igår var det ett härligt busväder. Nej, jag har inte alls ändrat mig. Måste vi nödvändigtvis ta bilen till stan för att göra några ärenden, då är det jag som går hem. Jag drog mig nedåt vattnet för där är det alltid som värst.

Snön yrde som vassa nålar i ansiktet och när jag kom hem var låren alldeles skära. Då känns det bra att komma in i värmen. Sedan är det tillåtet att lata sig!

I natt hade det kommit ännu mera snö. I Norrland har det ju varit katastrofmycket. Här får vi vara glada för det lilla. Jag vaknade vid 4-tiden på morgonen av att plogen körde fram och tillbaka inne på vårt område. Sedan somnade jag om, och sedan sov vi så länge att mina föräldrar ofelbart hade kallat det för att försova sig. Nåväl det är ju lördag, och vem bryr sig…

Titta vilka mörka moln som tornar upp sig över Breviksskolan. Vilken tur att vi gick ut på promenad just nu när solen var framme, i alla fall lite granna. När vi kommer in blir det nog mer nederbörd.

Ändå ljusare blev det…med lite snö!

Tänk vad det lyser upp med lite snö! Sedan blir det ju bara bättre när solen skiner också. Såklart fick det bli en promenad ned till stan. Jag har ju ledig dag.

Stora moln tornade upp sig. Det såg nästan lite spöklikt ut. Mitt ärende på stan var att hämta mina nymonterade glasögon. Jag köpte nya för några veckor sedan när det var rabatt. Förhoppningen var att jag skulle kunna se bättre när jag läser. Det blev inte så mycket bättre. Dessutom ramlade glaset i högra ögat ut när jag bara gått några meter på stan. Nu skulle jag få nytt högerglas som passade bättre i bågen.

Optikern sa att man kan få åldersförändringar i ögat, som gör det svårt att få fungerande progressiva glas. Nu har jag nya glasögon mest ”för syns skull”. Jag får väl fortsätta att ta av mig glasögonen när jag läser. Annars kanske högerglaset kanske hoppar ut igen, så kan jag läsa med högern ;).

Vi gjorde också ett besök på biblioteket. Igår läste jag ut en bok jag fick i julklapp som är skriven av Leif G W:s dotter. Jag tycker nästan hon skriver bättre än far sin. Nu hade jag med en lista med böcker, som jag vill läsa någon gång. Turigt nog hittade jag en av dem, så nu har jag lite att läsa igen.

Till middag gjorde jag en Bönpaj. Kul namn tycker jag :). Det kunde ju bli en fin vegetarisk middag tänkte jag. Det tänkte inte alla i familjen, så det blev till att steka lite falukorv till den. Så blev det med den vegetariska dagen.

 

 

Vi går mot ljusare tider.

Det är så mörkt och grått om dagarna, men ändå kan man om man är riktigt uppmärksam se att kvällarna är lite ljusare än vid juletid. Jag har ju inte skrivit sedan dess. Här är en bild från dagens promenad. När vi gått över bron och kommit ut på ön flög det upp en hel flock med hägrar. Hoppas att hägern ifrån statsparken har fått lite kompisar nu, så han fick vara med i denna flock!

Ja här på bloggen lyser inte flitens lampa! Jag har just lämnat in förra årets bloggar till publicering. Det är så roligt att spara och bläddra i om man funderar på när man gjorde det och det. Nu har jag ganska många sådana böcker. Så tänkte jag än en gång att jag kanske skulle sluta blogga. Det blir ju mest detsamma man skriver om. Då blev det protester fån maken som tycker det är roligt att titta tillbaka på bilderna. Egentligen har jag fullt upp med annat skrivande nu. Naiv som jag är tror jag att jag ska skriva en bok om mitt yrkesliv. Den ska förstås bara tryckas i ett exemplar. Blir det bara ett exemplar kanske den blir guld värd (ha, ha, ha).

 

Tomten was here!

God Jul!

Oj, en tomte till. Den här var väl ändå modell äldre? Julklappsäcken är tom, men turligt nog finns det paket under granen.

Detta är Stadsparken, där det tidigare huserade en häger. Så fort lekparken blev klar försvann den till något lugnare ställe. Här är det nu ständigt ett härligt oväsen av glada barn.

Det finns många roliga aktiviteter här både för gammal och ung.

Efter allt motionerande övergick vi till festande.

Vi passade på att fira födelsedag, medan han var här hos oss. Grattis Daniel!

Nu har julgästerna åkt hem till sig igen. Det är intensivt när de är här men det är långt mellan gångerna.

Vi kommer att sakna detta tandlösa fejs.